fartshumperHar du vært i havna i det siste, har du kanskje fått med deg at vi har lagt ut fartshumper på moloen mot øst. Årsaken er enkel - her det det medlemmer som kjører for fort!

Vi ønsker ingen trafikkulykker i havna vår! Selv om det kan se folketomt ut når en kjører ut på moloen, kan det være både barn og voksne helt i nærheten.

Skal du utenfor porten med bil - kjør sakte og hensynsfullt!

Har dusykkel2 en dyr sykkel, er det kanskje ikke så fristende å sykle til havna og forlate den der - selv om den låses aldri så godt fast. Sykler stjeles - og særlig el-sykler er ettertraktet blant tyvene.

Styret i foreningen har diskutert dette, og ønsker å motivere til at medlemmer sykler til Lundsvågen Båtforening i stedet for å kjøre bil.

For at sykkelen skal stå trygt mens du er på båttur, kan sykkelen parkeres i mastehuset. Alle medlemmer skal ha nøkkel som passer. Selv om sykkelen er parkert inne i mastehuset, anblefaler vi at den låses!

De fleste som har et ærend å gjøre i mastetoppen, har mer enn nok med å komme seg opp og ned snarest mulig. Nestleder i Lundsvågen Båtforening, Arne Onstein, hadde en ødelagt vinmåler som måtte fikses. Han hadde ikke særlig lyst på tur til topps - men datter Ingeborg hadde ingenting imot en tur opp. 

Upåklagelig utsikt og bra bilder!

Foto: Ingeborg Onstein

villminkDet ses jevnlig mink i båthavna, og villmink er en gjest du helst ikke vil ha inn i båten din! 

Legger den først sin elsk på å oppholde seg i båten, kan det lett bli rimelig illeluktende og "grapsete" om bord. I utgangspunktet finner minken godt med mat i sjøen, men godlukter og mat i båten kan likevel friste. 

Minken er en freidig liten rakker, og skulle du møte den ansikt til ansikt i båten, er det ikke å anbefale å ta tak i den. Bittet er kraftig - og den kan bli skikkelig hissig. 

Foto: Jonn Leffmann, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31394983